Plantenwand Pro Verticale Tuinen

PLANTENWAND PRO - DE IDEALE VERTICALE TUIN

 

  

Plantenwand levert nu een systeem dat ontwikkeld is op basis van jarenlange ervaring met verticale tuinen.

Onze gedachte is dat een systeem zo eenvoudig mogelijk moet zijn, licht in gewicht, betaalbaar, makkelijk in onderhoud en installatie en boven al zo optimaal mogelijke leefomstandigheden bieden voor de beplanting.
Probleem met veel verticale tuinen in de buitenruimte is dat het buiten klimaat in Nederland zeer wisselend kan zijn, warme zomers en koude winters, beplanting hangend aan een muur zal hiertegen bestand moeten zijn.
Plantenwand gebruikt een lichtgewicht substraat, Fytocell van Fytobooster dat reeds meer dan 20 jaar in de professionele land- en tuinbouw gebruikt en gewaardeerd wordt.  Naast de professionele sector wordt Fytocell in daktuinen en verticale tuinen wereld wijd toegepast.

Planten groeien met hun wortels in de Fytocell waardoor deze goed beschermd worden en tegelijkertijd optimaal water en voedingstoffen kunnen opnemen. Het mengen van speciale grond (lichtgewicht grond speciaal voor verticale tuinen ontwikkeld) met deze Fytocell biedt de mogelijkheid om met gewone "landplanten" een goede verticale tuin te maken.

Veel systemen die op de markt worden aangeboden bieden veel te weinig "grond- of substraat volume" voor de plant waardoor er snel problemen ontstaan.
De hydro cultuur systemen waarbij planten continue water krijgen en waarbij geen grond gebruikt wordt, zullen in buitentoepassingen niet functioneren vanwege de vorst.

Het Plantenwand Pro systeem is geschikt voor zowel binnen- als buiten toepassingen en kan zeer eenvoudig aan een stabiele achterwand opgehangen worden. Ook eventuele aanpassingen aan het systeem als er om een raamkozijn of deur gebouwd moet worden is relatief eenvoudig te realiseren.

Onderstaand de Plantenwand Pro Kruidenwand.

 Het systeem wordt in standaard modules van circa 1 m2 (104 x 108 x 26 = breedte x hoogte x diepte) aangeboden waarbij uitsluitend nog de beplanting en de irrigatie voorzien dient te worden.
De modules kunnen makkelijk aansluitend gemonteerd worden, zowel in de breedte als in de hoogte.
Iedere module is voorzien voor 20 speciale vierkante demontabele plantenbakken met 6 liter inhoud per bak.
Meegeleverd wordt de benodigde hoeveelheid grondmengsel (= Fytomix) om 20 bakken mee te kunnen vullen. (zie onderstaande foto)

PLANTENWAND PRO - MODULE:

Een complete set bestaat uit:

1) Alu-zink framewerk voor 20 plantenbakken (104 x 108 x 26 cm)
2) Metalen ophangrails -  2 stuks (t.w.v. €50,-)
3) Plantenbakken - 6 liter inhoud/stuk - 20 stuks (exclusief beplanting)
4) Fytocell substraat, voldoende om 20 plantenbakken te voorzien van 50% Fytocell. Deze mixt u door uw gewenste potgrond heen.

De totaalprijs per  bedraagt: € 250,- incl. BTW.

Aanvullende opties:

5) Waterlekbak op maat - Deze goot wordt onder de wand aangebracht, per situatie wordt gekeken wat het beste zal werken - zowel voor binnen als buiten toepassingen.

6) Irrigatie- en Voedingsapparatuur: op aanvraag afhankelijk van afmetingen van de wand.

7) Zijwand/omlijsting als afwerking in overleg.

Indien gewenst kan, op basis van bovengenoemd systeem ook een complete wand aangelegd worden.
Afhankelijk van uw wensen zullen wij hiervoor een maatwerk offerte maken.

Deze plantenwand kunt u niet in de webshop direct bestellen. Vriendelijk verzoek ons een mailtje te sturen naar plantenwand.eu@gmail.com met uw wensen,
c.q. uw bestelling. WIj zullen dan vooraf een offerte maken inclusief bezorgkosten.
Aangezien de set compleet met grond-substraat geleverd wordt, zal uw bestelling op een pallet aangeleverd worden.
In overleg kunt u uw bestelling ook bij ons afhalen.

Levering: in overleg.
Betaling: voor aflevering.
Transport: afhankelijk van orderomvang - prijsopgave vooraf.

   

© 2010 - 2024 Plantenwand.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel