Installatie van MiniGarden Plantenwand

Hier vindt u tips voor het zelf installeren van een set MiniGarden Plantenwand.

U kunt de Plantenwand op twee manieren gaan gebruiken:
1) staande op de grond.
2) hangend aan een achterwand.

In beide gevallen dient u te besluiten wat u met het eventuele drainage water wilt doen.
Overtollig water dat uit de modules kan lopen, komt via de centrale pijp in de modules direct onderin de standaard afwateringsgoot terecht. Deze goot is beperkt van inhoud en kan dus overstromen.
Voor binnentoepassingen is het raadzaam hier een voorziening voor te treffen. Voor buitentoepassingen kunt u besluiten het water gewoon in de grond te laten weglopen.
In alle gevallen is het uiteraard mogelijk een voorziening aan te brengen die het lekwater opvangt en afvoert. Dit kan een eenvoudige afvoerslang zijn bij kleine wandjes, of een centrale water opvang goot bij grote wanden waarbij ook hier uiteindelijk een afvoerpijp/slang het water moet afvoeren.
U kunt er ook voor kiezen het waterniveau in de gaten te houden en indien nodig met een waterzuiger het drainagewater weg te zuigen. Kortom, voldoende mogelijkheden.

Voor het ophangen van enkele modules kunt u volstaan met een eenvoudig ophangprofiel van bijvoorbeeld Duraline.
Voor grotere wand zal een speciale "draagplank" bevestigd moeten worden om de gehele wand op af te steunen. Aanvullend moeten de plantmodules tegen de achterwand gefixeerd worden om eventueel voorover vallen te voorkomen. Dit kan eenvoudig door bijvoorbeeld ter hoogte van de modules een strook betonplex te monteren. (zie afbeeldingen).

Heeft u vragen of wilt u hulp bij het plaatsen neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. plantenwand.eu@gmail.com

 

achterwandmontagemg2.jpg

Achterwand montage van de modules aan de betonplex achterwand met RVS schroeven.

 

montageachterwandbetonplextbvmgmodules.jpg

Beton plex stroken om de modules aan vast te schroeven. Dient uitsluitend om eventueel
voor over vallen van de modules tegen te gaan.

© 2010 - 2024 Plantenwand.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel